Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
6 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vánoční cukroví nemusí vždy chutnat jen po čokoládě, vanilce nebo oříšcích, může mít výrazné ovocné aroma. Citronové tyčinky podle receptu Romana Pauluse jsou plné jemné máslové chuti ve spojení s výraznou osvěžující polevou. Základem je rovnováha mezi sladkou a kyselou chutí. A jak docílit té správné rovnováhy, vám ukáže náš šéfkuchař v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 286 kJ / 1 981 kcal
Bílkoviny
19,90 g
Tuky
103,20 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
0,08 g
Sacharidy
245,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, máslo, žloutek, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru zamícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a propracujeme rukama. Těsto je velmi měkké a špatně se s ním pracuje. Připravené těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
02.Polevu vymícháme z prosátého moučkového cukru, bílku a trochy citronové šťávy. Mícháme jen jedním směrem, při použití ručního mixéru použijeme pouze jednu metlu. Nešleháme do konzistence sněhu, poleva by měla zůstat řidší.
03.Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný 3 - 4 mm, okraje zarovnáme rádýlkem a celý plát potřeme rovnoměrně polevou, výška polevy je 3 - 4 mm. Rádýlkem krájíme tyčinky asi 1 cm široké a 4 cm dlouhé, po každém řezu rádýlko opláchneme. Pomocí nože pokládáme tyčinky na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 30 minut.
04.Citronové tyčinky jsou křehké. Uchováváme v chladu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT