Chilli pasta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Na přípravu chilli pasty stačí jen pár surovin, které pozvednou Vaše jídlo. Z chilli pasty můžete připravit pikantní olej, na kterém usmažíte různé přílohy, či dokonce některé asijské speciality. Podívejte se, jak se tato pasta dělá.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • rostlinný olej
  • zázvor
  • cibule
  • česnek
  • čerstvé chilli papričky
  • třtinový cukr
  • sůl
  • voda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozehřátým rostlinným olejem osmahneme nakrájený čerstvý zázvor, cubuli, plátky česneku a chilli papřičky bez semínek.
Pomalu restujeme do změknutí surovin, ochutíme cukrem a solí, krátce zkaramelizujeme a podusíme.

02.Základ přendáme do mixéru a nahrubo promixujeme.
Směs vrátíme zpátky do hrnce a přidáme větší množství oleje. Restujeme tak dlouho, dokud se nám nevyvaří všechna voda. Jakmile pasta vypadá sražená (olej se oddělí od pevné části), pasta je hotová a přendáme ji do čisté sklenice.

Výrobou získáte jak samotnou chilli pastu, tak chilli olej, který se ve sklenici oddělí a můžete jej používat na vaření.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo