Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým rostlinným olejem osmahneme nakrájený čerstvý zázvor, cubuli, plátky česneku a chilli papřičky bez semínek.
Pomalu restujeme do změknutí surovin, ochutíme cukrem a solí, krátce zkaramelizujeme a podusíme.
02.Základ přendáme do mixéru a nahrubo promixujeme.
Směs vrátíme zpátky do hrnce a přidáme větší množství oleje. Restujeme tak dlouho, dokud se nám nevyvaří všechna voda. Jakmile pasta vypadá sražená (olej se oddělí od pevné části), pasta je hotová a přendáme ji do čisté sklenice.
Výrobou získáte jak samotnou chilli pastu, tak chilli olej, který se ve sklenici oddělí a můžete jej používat na vaření.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT