Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Taky už máte dlouho chuť na pořádný bramborák? Zkuste známý pokrm trochu obměnit a připravte si černohorský řízek! Že nevíte, o co jde? Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 113 kJ / 744 kcal
Bílkoviny
53,70 g
Tuky
33,60 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
57,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné maso nakrájíme na plátky, překryjeme fólií a naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce smícháme najemno nastrouhané brambory a česnek, vejce, sůl, pepř majoránku a hladkou mouku. Dle potřeby můžeme přidat i vodu nebo mléko. Mezitím si v pánvi rozpálíme větší množství oleje. Naklepané maso obalíme postupně v mouce a bramborovém těstíčku. Poté je smažíme z obou stran do zlatova. Hotové řízky položíme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
02.Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě a přecedíme (trochu vody necháme). Přidáme rozehřáté máslo a sýr a pomocí mixéru vyšleháme do hladka.
03.Černohorské řízky podáváme posypané strouhaným sýrem s bramborovou kaší ozdobenou petrželovou natí a plátkem citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT