Černohorský řízek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Taky už máte dlouho chuť na pořádný bramborák? Zkuste známý pokrm trochu obměnit a připravte si černohorský řízek! Že nevíte, o co jde? Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Černohorský řízek

  • 1 kg vepřové kýty v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × velké brambory
  • 4 × stroužky česneku
  • vejce
  • 1 × lžička sušené majoránky Kania
  • 3 × lžíce hladké mouky Castello + na obalení
  • slunečnicový olej Vita D'or (na smažení)

Bramborová kaše

  • 1 kg brambor
  • 1 × hrst nastrouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu
  • 3 × lžíce rozpuštěného másla Pilos
  • čerstvá listová petržel
  • citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 113 kJ / 744 kcal

Bílkoviny

53,70 g

Tuky

33,60 g

Vláknina

6,70 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

57,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Černohorský řízek:

01.Očištěné maso nakrájíme na plátky, překryjeme fólií a naklepeme. Osolíme  a opepříme. V misce smícháme najemno nastrouhané brambory a česnek, vejce, sůl, pepř majoránku a hladkou mouku. Dle potřeby můžeme přidat i vodu nebo mléko. Mezitím si v pánvi rozpálíme větší množství oleje. Naklepané maso obalíme postupně v mouce a bramborovém těstíčku. Poté je smažíme z obou stran do zlatova. Hotové řízky položíme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Bramborová kaše:

02.Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě a přecedíme (trochu vody necháme). Přidáme rozehřáté máslo a sýr a pomocí mixéru vyšleháme do hladka.

03.Černohorské řízky podáváme posypané strouhaným sýrem s bramborovou kaší ozdobenou petrželovou natí a plátkem citronu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo