Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony

play Přehrát video recept
Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 55×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony jsou skvělý tip, když zrovna nemáte chuť na maso. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × kelímky sýra cottage Pilos
  • 400 g celozrnných špaget Combino
  • 200 g pórku (pouze bílou část)
  • 16 × žampionů
  • 120 g anglické slaniny Pikok
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • olivový olej Luccese
  • sůl
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • 8 × stroužků česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 500 kJ / 595 kcal

Bílkoviny

32,40 g

Tuky

13,00 g

Vláknina

9,90 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

79,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Špagety

01.Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.

Omáčka

02.Slaninu a bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky a oloupané stroužky česneku na plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a všechny suroviny orestujeme. Začneme slaninou, poté přidáme žampiony, pórek a nakonec česnek. Lehce osolíme a opepříme. Takto připravený základ podlijeme bílým vínem a necháme krátce provařit.

Příprava 2 porcí

03.Aby se špagety s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených špaget. Promícháme a přidáme kelímek sýra cottage. Necháme provařit a přidáme hrst nahrubo nasekané čerstvé bazalky a asi 60 g nastrouhaného sýra Grana Padano. Zamícháme a necháme špagety dovařit doměkka. Špagety by měly být šťavnaté, neměly by však v omáčce plavat.

Servírování

04.Na talíř přendáme připravenou porci špaget s omáčkou. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo