Burger s avokádem a vejcem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso

  • 1 kg mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × pálivé papričky
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × hrsti tymiánu

Dresink

  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Mikado
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × lžíce květového medu Marlene
  • 1 × lžička bílého vinného octu Acentino
  • čerstvá pažitka

Ještě budeme potřebovat

  • 2 × avokáda
  • 1 × mrkev
  • 6 × vajec
  • 1 × salátové srdíčko
  • 6 × žemlí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 308 kJ / 791 kcal

Bílkoviny

43,40 g

Tuky

53,80 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

36,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso

01.Maso osolíme, opepříme, přidáme pár kapek olivového oleje, nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, nastrouhaný česnek, citronovou kůru a nadrobno nasekaný tymián a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 6 hamburgerů, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi pokapané olivovým olejem tak, aby zůstalo v středu šťavnaté.

Dresink

02.Do mísy dáme hořčici, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a med. Za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej a vymícháme hladký dresink. Dochutíme vinným octem a přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku.

Hamburgery

03.Žemle překrojíme, opečeme dozlatova v grilovací pánvi s trochou olivového oleje a potřeme dresinkem. Na spodní část položíme list salátu, mrkev nakrájenou na proužky, plátky avokáda, maso a volské oko, které připravíme z vajec. Přikryjeme vrchní částí žemle a spojíme párátkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo