Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 263 kJ / 543 kcal
Bílkoviny
17,60 g
Tuky
30,50 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
48,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme v rozehřátém hrnci dokřupava. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku a vejce a důkladně promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pomocí sítka na halušky a stěrky do něj protlačíme připravené těsto a promícháme, aby se halušky neslepily. Vaříme asi 3 minuty, až vyplavou na hladinu. Ve větší míse smícháme bryndzu se zakysanou smetanou, přidáme uvařené halušky a lehce promícháme.
02.Halušky podáváme posypané slaninou a zelenou částí lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT