Bryndzové halušky s cibulkou a slaninou

play Přehrát video recept
Bryndzové halušky s cibulkou a slaninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi jednoduché a ověřené recepty tradiční kuchyně? Vyzkoušejte recept na bryndzové halušky s cibulí.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g slaniny
  • 500 g brambor
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 1 × vejce „M“
  • sůl s jódem Castello
  • 200 g bryndzy
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 263 kJ / 543 kcal

Bílkoviny

17,60 g

Tuky

30,50 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

48,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme v rozehřátém hrnci dokřupava. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku a vejce a důkladně promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pomocí sítka na halušky a stěrky do něj protlačíme připravené těsto a promícháme, aby se halušky neslepily. Vaříme asi 3 minuty, až vyplavou na hladinu. Ve větší míse smícháme bryndzu se zakysanou smetanou, přidáme uvařené halušky a lehce promícháme.

Servírování:

02.Halušky podáváme posypané slaninou a zelenou částí lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo