Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na zapečené brambory plněné ragú z mletého masa a fazolí. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 086 kJ / 739 kcal
Bílkoviny
33,00 g
Tuky
41,00 g
Vláknina
10,20 g
Sůl
2,57 g
Sacharidy
60,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Každou bramboru podélně rozkrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek tak, aby vznikly „misky“. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kolečka nakrájenou pálivou papričku a bobkové listy orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Přidáme rajčata z konzervy a osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut doměkka. Vmícháme scezené sterilované červené fazole.
02.Poloviny brambor položíme na plech a naplníme masovou směsí. Každou posypeme najemno nastrouhaným sýrem smíchaným s mletou paprikou. Zapékáme v troubě pod grilem na 250 °C asi 5 minut.
03.Zakysanou smetanu ochutíme najemno nasekaným koriandrem, solí a pepřem a důkladně promícháme.
04.Brambory servírujeme s rukolou a olivovým olejem. Smetanový dresink podáváme v samostatné mističce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT