Brambory plněné masovým ragú s fazolemi

play Přehrát video recept
Brambory plněné masovým ragú s fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na zapečené brambory plněné ragú z mletého masa a fazolí. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Brambory s masovým ragú

  • 400 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • 4 × větší brambory
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × velká cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • oregano Mikado
  • 100 g červených fazolí Kidney Freshona
  • 100 g čedaru Mature Valley Spire
  • 1 × lžička mleté sladké papriky Mikado

Smetanový dresink

  • 100 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • čerstvý koriandr
  • 1 × hrst rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 086 kJ / 739 kcal

Bílkoviny

33,00 g

Tuky

41,00 g

Vláknina

10,20 g

Sůl

2,57 g

Sacharidy

60,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Brambory s masovým ragú

01.Omyté neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Každou bramboru podélně rozkrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek tak, aby vznikly „misky“. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kolečka nakrájenou pálivou papričku a bobkové listy orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Přidáme rajčata z konzervy a osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut doměkka. Vmícháme scezené sterilované červené fazole.

02.Poloviny brambor položíme na plech a naplníme masovou směsí. Každou posypeme najemno nastrouhaným sýrem smíchaným s mletou paprikou. Zapékáme v troubě pod grilem na 250 °C asi 5 minut.

Smetanový dresink

03.Zakysanou smetanu ochutíme najemno nasekaným koriandrem, solí a pepřem a důkladně promícháme.

Servírování

04.Brambory servírujeme s rukolou a olivovým olejem. Smetanový dresink podáváme v samostatné mističce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo