Bramborovo-pórkový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Krémová polévka z brambor a pórku vás v zimě příjemně zahřeje. Můžete ji však podávat i za studena, aby vás v parném létě příjemně osvěžila. Báječně chutná s opečenými krutony a čerstvou petrželkou. Připravte tuto skvělou polévku podle receptu Romana Pauluse, záleží jen na vás, jaký servírování podávání zvolíte.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborovo-pórkový krém

  • 50 g másla
  • 1 × cibule
  • 6 × stroužků česneku
  • 3 × větvičky tymiánu
  • 80 g pórku
  • 100 g brambor
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • opečená bageta na podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 046 kJ / 967 kcal

Bílkoviny

14,30 g

Tuky

73,50 g

Vláknina

6,70 g

Sůl

6,80 g

Sacharidy

59,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na másle orestujte postupně všechny suroviny - nejprve cibuli nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky a pórek na nudličky. Krátce rozmixujte. Přidejte tymián a brambory nakrájené na kostky, podlijte bílým vínem, nechte krátce povařit a rozmixujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte doměkka. Přilijte smetanu, nechte polévku krátce probublat a rozmixujte. Podávejte s opečenými krutony a ozdobené lístky listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo