Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Krémová polévka z brambor a pórku vás v zimě příjemně zahřeje. Můžete ji však podávat i za studena, aby vás v parném létě příjemně osvěžila. Báječně chutná s opečenými krutony a čerstvou petrželkou. Připravte tuto skvělou polévku podle receptu Romana Pauluse, záleží jen na vás, jaký servírování podávání zvolíte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 046 kJ / 967 kcal
Bílkoviny
14,30 g
Tuky
73,50 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
6,80 g
Sacharidy
59,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na másle orestujte postupně všechny suroviny - nejprve cibuli nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky a pórek na nudličky. Krátce rozmixujte. Přidejte tymián a brambory nakrájené na kostky, podlijte bílým vínem, nechte krátce povařit a rozmixujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte doměkka. Přilijte smetanu, nechte polévku krátce probublat a rozmixujte. Podávejte s opečenými krutony a ozdobené lístky listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT