Kuchyně
Britská, Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Podívejte se, jak připravit valentýnský dezert pro zamilované podle Markéty Krajčovičové. Inspiraci na další valentýnské sladkosti najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Energie
2 515 kJ / 603 kcal
Bílkoviny
12,30 g
Tuky
32,30 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
0,26 g
Sacharidy
65,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, krystalový a vanilinový cukr vyšleháme do pěny, postupně přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a nakonec přidáme sníh. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 18 – 20 minut. Upečený piškot necháme vychladnout.
02.Bezlaktózové mascarpone vložíme do robota, chvíli šleháme a poté přidáme 2 lžíce jahodového džemu smíchané s vodou.
03.Vychladlý piškot překlopíme na pracovní plochu, sundáme pečicí papír a rozřízneme na poloviny. Jednu část potřeme asi ⅔ krému. Z druhého korpusu opatrně vykrojíme 4 srdce a přiklopíme jím spodní část s krémem. Vzniklé otvory ve tvaru srdce vyplníme zbylým jahodovým džemem a vložíme na chvíli ztuhnout do lednice. Rozřízneme na 4 díly, které pomažeme zbylým krémem shora i z boků a posypeme kokosem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT