Banketky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vůně domácího pečiva příjemně naladí každého. K tomu, aby se vůně čerstvě upečených houstiček linula i vaší kuchyní, nepotřebujete žádné velké kulinářské umění, stačí jen několik surovin a zvládne to úplně každý. Tyto malé houstičky vám zpříjemní začátek dne, budete-li je podávat k snídani, hodí se ale i na party jako příloha k různým finger food pokrmům. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte co udělat, aby těsto dobře vykynulo nebo jak banketky „zaplést“. Upečte je podle receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a zjistíte, že nejlépe chutnají ještě teplé s máslem.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vody
  • 30 g cukru krupice Belbake
  • 30 g droždí
  • 1 kg hladké mouky Belbake
  • 125 g rostlinného oleje Vita D´or
  • 30 g soli Kania
  • hrubozrnná sůl
  • kmín Kania
  • mák Belbake
  • sezam

Orientační nutriční hodnoty

Energie

20 571 kJ / 4 917 kcal

Bílkoviny

108,00 g

Tuky

135,80 g

Vláknina

29,50 g

Sůl

30,00 g

Sacharidy

797,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rozdrobené droždí smícháme se špetkou cukru, trochou vlažné vody a mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého kvásku, mouky, oleje, soli, cukru a zbytku vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

02.Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále dlouhý válec, ze nějž odkrajujeme menší kousky a tvarujeme malé houstičky, bochánky nebo pletýnky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Vykynuté banketky potřeme vodou, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem, mákem nebo sezamem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova.

03.Necháme vychladnout a podáváme namazané máslem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo