Zázvor, který má nezaměnitelné aroma, je nejstarší známou léčivou rostlinou, která nám může pomoci při léčbě chřipky, nachlazení, revmatických bolestí a žaludečních potíží.
Čerstvý zázvor má mnoho výživných látek – bílkoviny, mastné kyseliny, cukry, vitamíny B1, B2, fosfor, železo, vápník a draslík. Dá se použít také pro vylepšení pokrmů připravených z plodů moře nebo tučného masa.
Pokud se chcete o zázvoru dozvědět více, podívejte se do naší Encyklopedie ovoce a zeleniny.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Ať už chceme ulehčit svému stravování, zachránit planetu, nebo jenom zkusit, jestli to zvládneme, dřív nebo později nám všem dojdou nápady, co bez…
A je to tady! Svátky jsou za dveřmi, přípravy vrcholí a stoly se opět budou prohýbat pod tíhou všech dobrot. Vánoční cukroví, bramborový salát, řízky…