Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do rendlíku nalijeme trochu vody, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
Žloutky vyšleháme se 30 g cukru do pěny, přilijeme cukrový rozvar připravený a šleháme dále. Ručně po částech vmícháme mascarpone a na konec opatrně ušlehanou šlehačku.
Z cukru, kávy a amaretta připravíme lázeň, do níž namáčíme piškoty a pokládáme na dno skleniček. Na piškoty naneseme krém, pokládáme další piškoty namočené v kávové lázni a následuje opět vrstva krému, povrch krému uhladíme. Zbylý krém vložíme do cukrářského sáčku a dezert jím ozdobíme. Necháme vychladit v lednici. Před podáním posypeme kakaem.
Tip: Pokud chcete připravit tiramisu jako řez nebo dort, který se musí krájet, přidejte ještě 25 g želatiny, kterou nechte nabobtnat, rozpustit a vmíchejte do krému.