Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Energie
11 837 kJ / 2 829 kcal
Bílkoviny
16,00 g
Tuky
3,40 g
Vláknina
241,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
702,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté šípky s vodou důkladně rozvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Následně ještě hmotu propasírujeme skrze jemný cedník.
02.Ke vzniklému pyré přidáme cukr a kyselinu citronovou a necháme je za mírného plamene rozpustit a svařit na požadovanou konzistenci.
03.Hotový vroucí džem plníme do vyvařených skleniček, které po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT