Šípkový džem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šípková marmeláda je skvělá pochoutka a není proto divu, že ji šéfkuchař Roman Paulus řadí mezi své nejoblíbenější. Abyste si šípkový džem mohli připravit i sami doma, nepotřebujete mnoho jiného než šípky, cukr a kyselinu citronovou. Ve video receptu se dozvíte, jak zralé šípky mají ideálně být, jak je připravit na vaření, i jak rozvařenou dužinu následně rozmixovat, aby měl džem co nejlepší konzistenci. Nakonec si na něm pochutnáte nejvíce jen tak na chlebu s máslem nebo třeba s pečeným divočákem či jinou zvěřinou.

Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šípkový džem

  • 1 kg šípků
  • 20 g kyseliny citronové
  • 300 g cukru
  • 2 l vody

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 837 kJ / 2 829 kcal

Bílkoviny

16,00 g

Tuky

3,40 g

Vláknina

241,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

702,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omyté šípky s vodou důkladně rozvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Následně ještě hmotu propasírujeme skrze jemný cedník.

02.Ke vzniklému pyré přidáme cukr a kyselinu citronovou a necháme je za mírného plamene rozpustit a svařit na požadovanou konzistenci.

03.Hotový vroucí džem plníme do vyvařených skleniček, které po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo