Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sépiové těstoviny

Černé těstoviny – efektní jídlo, se kterým můžete zazářit. Sépiové barvivo může nejen za typickou černou barvu těstovin, ale dodá jim také specifickou chuť, která však není tak výrazná, jak by se mohlo zdát, nemusíte mít strach. Sépiové těstoviny se nejčastěji podávají s rybami nebo mořskými plody. Mnoho dalších ingrediencí nepotřebují, stačí trochu rajčat, česneku a olivového oleje. V tomto videu Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, co to vlastně sépiové barvivo je, jak připravit těsto na sépiové těstoviny a jak je servírovat.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sépiové těstoviny

  • 200 g italské mouky semolina (+ na podsypávání)
  • 2 × vejce „M“
  • extra panenský olivový olej
  • sépiové barvivo
  • česnek
  • krevety
  • bílé víno
  • cherry rajčata
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

POSTUP


Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a sépiové barvivo vložte do kuchyňského robota a smíchejte v hrudkovité těsto. Přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte krevety, podlijte bílým vínem, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nasekaný tymián, osolte a opepřete. Jakmile krevety zrůžoví, jsou hotové a můžete stáhnout z ohně.

Uvařené těstoviny vložte přímo do pánve, můžete přidat i trochu vody z vaření, zamíchejte a nechte krátce provařit.

Těstoviny podávejte do hlubšího talíře, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU