Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Šafránové těstoviny

Šafrán má velmi intenzivní chuť, která dokáže zvýraznit pokrm i v malém množství. Jeho přidání navíc způsobí, že pokrm získá krásně žlutou barvu, obarví tedy polévky, omáčky nebo i těsto na nudle. Chuť, barva a všestranné použití tohoto nejdražšího koření světa jsou hodny jeho ceny. Díky němu na vás z talíře dýchne teplo slunce. Ne nadarmo jeho arabský název v češtině znamená „sytě žlutá“. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, jak připravit domácí šafránové těstoviny, Roman Paulus se s vámi navíc podělí o recept na rychlou smetanovou omáčku, která se k šafránovým těstovinám výborně hodí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šafránové těstoviny

  • 200 g italské mouky semolina
  • 2 × vejce extra panenský olivový olej
  • šafránový rozvar
  • česnek
  • cuketa
  • bílé víno nebo vermut
  • sůl
  • pepř
  • smetana
  • čerstvá bazalka
  • cherry rajčata
  • parmezán

POSTUP

Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a šafránovou esenci smíchejte v kuchyňském robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte cuketu nakrájenou na tenké nudličky a podlijte bílým vínem nebo vermutem. Osolte a opepřete, přilijte smetanu a přidejte nasekanou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU