Rizoto z červené řepy s gorgonzolou

play Přehrát video recept
Rizoto z červené řepy s gorgonzolou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na rizoto v nevšedním provedení? Přidejte k němu červenou řepu. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × menší cibule
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • 100 g vařené červené řepy
  • 600 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • 30 g másla Pilos
  • 2 × hrušky
  • 1 × lžička cukru krystal Castello
  • 100 g gorgonzoly Italiamo
  • rukola
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 847 kJ / 442 kcal

Bílkoviny

10,80 g

Tuky

18,30 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

59,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Příprava

01.V rozehřáté pánvi s olivovým oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, krátce orestujeme, osolíme, podlijeme vínem, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile se vyvaří víno, po částech podléváme vývarem, rýže by měla být po celou dobu vaření lehce přelitá. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut al dente. Rizoto zjemníme máslem a vmícháme 50 g gorgonzoly.

02.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, opečeme hrušky nakrájené na větší kusy, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, stáhneme plamen a necháme dojít.

Servírování

03.Rizoto podáváme v hlubším talíři se zkaramelizovanou hruškou, ozdobíme kousky gorgonzoly a lístky rukoly a opepříme.

Můžeme posypat ořechy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo