Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na rizoto v nevšedním provedení? Přidejte k němu červenou řepu. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 847 kJ / 442 kcal
Bílkoviny
10,80 g
Tuky
18,30 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
59,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olivovým oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, krátce orestujeme, osolíme, podlijeme vínem, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile se vyvaří víno, po částech podléváme vývarem, rýže by měla být po celou dobu vaření lehce přelitá. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut al dente. Rizoto zjemníme máslem a vmícháme 50 g gorgonzoly.
02.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, opečeme hrušky nakrájené na větší kusy, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, stáhneme plamen a necháme dojít.
03.Rizoto podáváme v hlubším talíři se zkaramelizovanou hruškou, ozdobíme kousky gorgonzoly a lístky rukoly a opepříme.
Můžeme posypat ořechy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT