Polévka z červené řepy s kozím sýrem

play Přehrát video recept
Polévka z červené řepy s kozím sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Inspirujte se francouzskou kuchyní a připravte si polévku z červené řepy s kozím sýrem podle Romana Pauluse z kuchynelidlu.cz.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Polévka

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 400 g syrové červené řepy
  • mlýnek s mořskou solí Kania
  • mlýnek s pepřem Kania
  • kmín celý Mikado
  • ocet
  • 100 ml jablečné šťávy Dizzy
  • 500 ml zeleninového vývaru

Kozí sýr

  • 4 × lžíce čerstvého kozího sýra Chene d´Argent
  • 2 × lžíce smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × lžíce strouhaného křenu Mikado
  • listová petržel

Na ozdobu

  • 50 g červené řepy vařené nebo marinované ve sladkokyselém nálevu
  • 1 × zelené jablko (kyselejší)
  • opečené krutony z bílého pečiva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 272 kJ / 304 kcal

Bílkoviny

8,30 g

Tuky

13,00 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

40,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Polévka

01.V rozehřátém hrnci s trochou olivového oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme syrovou řepu nakrájenou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce orestujeme. Zastříkneme octem, necháme provařit, podlijeme jablečnou šťávou a zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka (30 – 40 minut). Poté rozmixujeme, přelijeme do rendlíku, ohřejeme a případně ještě dochutíme.

Kozí sýr

02.Kozí sýr smícháme s jogurtem a křenem, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Servírování

03.Polévku podáváme do hlubokého talíře, doprostřed dáme kozí sýr s jogurtem a křenem a ozdobíme kostičkami vařené nebo marinované červené řepy, kostičkami jablka, krutonky z bílého pečiva a snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo