Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá

play Přehrát video recept
Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Slovenská

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Znáte Nuoc Cham? Oblíbená základní omáčka z vietnamských restaurací, která se podává k závitkům, Bun Bo Nam Bo, polévce Pho Bo nebo chutnému grilovanému masu Bún Chá. Jak si vietnamskou pikantní omáčku připravit prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se tradiční recept na pikantní omáčku, který se Roman naučil přímo v Hanoi, získáte tip na ozdobné krájení zeleniny a přijdete i na to, co se dá udělat se zelenou papájou. Pokud jste si vždy mysleli, že je omáčka není jednoduchá, nebo že v ní plave kedlubna, následující video je přímo pro vás.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na Nuoc Cham - vietnamskou omáčku k namáčení závitků a Bún Chá

  • 100 g mrkve
  • 100 g zelené papáji
  • ½ lžičky soli
  • 3 × lžíce cukru
  • 3 × lžíce rýžového octa
  • 2 × lžíce rybí omáčky
  • 125 ml vody
  • ½ velké chilli papričky
  • 5 × stroužků česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 044 kJ / 249 kcal

Bílkoviny

3,20 g

Tuky

0,50 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

7,00 g

Sacharidy

59,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mrkev a papáju nakrájíme na ozdobné hvězdičky, osolíme a necháme asi 20 minut v soli marinovat.

02.Smícháme cukr s rýžovým octem a mícháme dokud není rozpuštěný, přidáme rybí omáčku, vodu, najemno nasekané chilli a česnek.

03.Mrkev a papáju omyjeme studenou vodou a vložíme do omáčky. Před podáváním zahřejeme, podává se vlažná.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo