Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Svatomartinská husa, paštika a kaldoun jsou sice skvělé slavnostní speciality, ale co zákusek? Jako rychlou sladkou tečku připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na neuvěřitelně jednoduché svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta. Navzdory tomu, jak skvěle vypadají a chutnají, jsou nesmírně snadné. Nekynuté rohlíčky vám udělají radost s ořechovou nebo libovolnou jinou náplní. Podle toho, co máte nejraději.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny na 10–15 rohlíčků

  • 225 g hladké mouky + na podsypání
  • 125 g másla
  • 1 × lžíce moučkového cukru + na posypání
  • 2 × žloutky
  • 75 g čerstvé smetany ke šlehání (33 %)
  • špetka soli
  • ořechová náplň
  • 1 × vejce „M“ na potření
  • sekané vlašské ořechy
  • kuchyňský robot
  • stěrka
  • mašlovačka
  • pečicí papír
  • kuchyňský váleček
  • kuchyňský vál

POSTUP

Z mouky, změklého másla, cukru, žloutků, smetany a soli vypracujeme v robotu hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici do druhého dne.

Vyválíme 2–3 mm tlustý plát a vykrojíme trojúhelníky, které plníme ořechovou náplní a stočíme do tvaru rohlíčku.

Tip: Jak připravit domácí ořechovou náplň zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotové ještě teplé pečivo můžeme zasněžit moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.