Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Houby minimálně 2–3 hodiny předem namočíme do vody. Použijeme tolik vody, aby byly všechny ponořené. Před vařením scedíme a stranou si dáme jak houby, tak slitou vodu.
Na sádle orestujme kmín, najemno nakrájenou cibuli, žampiony nakrájené na čtvrtiny a sůl. Přidáme sušené houby, oloupané a pokrájené syrové brambory, krátce zarestujeme a zalijeme jedním litrem vody a vodou ze sušených hub.
Vaříme asi 20 minut do skoro změknutí brambor a přidáme kvásek, rozmíchaný ve studené vodě. Krátce provaříme a dokončíme vejci, které vyklepneme do vroucího kysela a rozkvrdláme metličkou. Rozmícháme a můžeme podávat.
Kyselo na talíři ozdobíme nasekanou listovou petrželí.