Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mouku, nadrobené droždí, nasekaný čerstvý rozmarýn, sůl, olej a vlažnou vodu zpravujeme v robotu v hladké těsto. Hotové necháme chvíli odpočívat a lehce nakynout (můžete nechat v i lednici do druhého dne).
Těsto rozválíme na plát široký asi 0,5 cm, ze kterého nakrájíte asi 1,5 cm široké proužky, které vyválíme v požadovaný tvar tyčinky a vyskládáme na plech s pečicím papírem. Potřeme je emulzí z olivového oleje a vody (1:1) a pečeme do zlatova v troubě rozehřáté na 180 °C asi 30 minut. Mají být křupavé.
Na hotové grissini můžete namotat parmskou šunku, uzeného lososa nebo je ujídat samotné. Skvěle chutnají i s domácím chilli džemem.