Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozpáleném hrnci s olivovým olejem orestujte dosklovata na menší kousky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidejte červenou papriku nakrájenou na kostky a orestujte. Přisypte mletou papriku, osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijte vývarem a vařte doměkka (asi 15 minut). Poté přilijte smetanu a rozmixujte.
Do rozpálené pánve s olivovým olejem přidejte vyrestovanou slaninu a houby nakrájené na kousky a krátce orestujte. Poté přilijte do pánve rozmixovanou omáčku, přidejte nasekanou pažitku a listovou petržel a promíchejte.
Podávejte v hlubším talíři se lžící zakysané smetany. Jako příloha je vhodný karlovarský knedlík nebo pečivo.