Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Podrobné video s postupem na výrobu bylinkového másla najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Přilijeme limetkovou šťávu, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a pálivou papričku, osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, promícháme a necháme stranou.
Oloupané krevety osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Grilujeme z obou stran na rozpálené části grilu při zavřeném poklopu asi 2 minuty.
Mezitím si rozkrojíme citron, mokrou část otiskneme v třtinovém cukru a na rozpálené části grilu necháme zkaramelizovat. Bagetu nakrájíme na plátky a opatrně opečeme z obou stran.
Hotové krevety vyndáme na talíř vyložený bylinkovým máslem a necháme krátce odpočinout. Hotovou opečenou bagetu zakápneme olivovým olejem a guacamole dokončíme přidáním nadrobno nasekané dužniny z rajčete.
Guacamole podáváme v mystičce zvlášť, společně s krevetami přelitými bylinkovým máslem, zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a několika lístky čerstvého koriandru.