Domácí hranolky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Objevují se v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Hranolky si můžete dát na každém rohu, ale žádné nebudou chutnat tak, jako když si je připravíte sami doma. Pokud se budete držet rad Romana Pauluse...

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • moučné brambory
  • rostlinný olej
  • mořská sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vložte do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjměte a osušte utěrkou. Předvařené hranolky ponořte do oleje rozehřátého na 120 °C a smažte tak dlouho, dokud nebudou měkké. Vyjměte na talíř, olej rozehřejte na 180 °C a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, osolte a podávejte.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo