Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Změklé máslo vyšleháme s 25 g cukru do pěny, přidáme žloutky a šleháme dále. Z bílků a 25 g cukru ušleháme tuhý sníh.
K máslu a žloutkům přidáme rozpuštěnou čokoládu, přisypeme mleté ořechy, strouhanku, přidáme část sněhu z bílku a promícháme metličkou. Zbylý sníh přimícháme stěrkou, aby zůstal nadýchaný.
Hrnečky, ve kterých budeme nákyp připravovat, dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Hmotu naplníme do hrnečků těsně pod okraj a opatrně vložíme do hrnce s vroucí vodou (dejte si pozor, aby se voda nedostala do formiček s nákypem) a pod pokličkou vaříme 20 minut.
Podáváme s čokoládovou omáčkou a částečně ušlehanou šlehačkou.