Bramborová pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Brambory mají široké využití, často je podáváme jako přílohu v podobě salátu, kaše nebo jen tak vařené. Ochutnali jste ale už bramborovou pěnu? Je skvělá! Podívejte se na video Romana Pauluse a připravte si tento exkluzivní předkrm. Hodí se k masu, rybám, ale i k zelenině. Náš šéfkuchař podává bramborovou pěnu s křepelčími vajíčky, ale pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, servírujte s kaviárem.



Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborová pěna

  • 125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 125 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 200 g vařených pasírovaných brambor
  • 1 × lžička lanýžového oleje
  • 4 × křepelčí vajíčka
  • 1 g xantanu (špetka)
  • sůl
  • pepř
  • lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 176 kJ / 765 kcal

Bílkoviny

15,10 g

Tuky

55,70 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

50,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci rozehřejeme smetanu a mléko, přidáme vařené pasírované brambory, osolíme a opepříme. Necháme krátce provařit a přidáme xantan. Důkladně promícháme, rozmixujeme, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

02.Do skleničky na martini vložíme natvrdo uvařená křepelčí vajíčka nakrájená na čtvrtiny. Opatrně zastříkneme bramborovou pěnou z lahve a dozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo