Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Brambory mají široké využití, často je podáváme jako přílohu v podobě salátu, kaše nebo jen tak vařené. Ochutnali jste ale už bramborovou pěnu? Je skvělá! Podívejte se na video Romana Pauluse a připravte si tento exkluzivní předkrm. Hodí se k masu, rybám, ale i k zelenině. Náš šéfkuchař podává bramborovou pěnu s křepelčími vajíčky, ale pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, servírujte s kaviárem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 176 kJ / 765 kcal
Bílkoviny
15,10 g
Tuky
55,70 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
50,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme smetanu a mléko, přidáme vařené pasírované brambory, osolíme a opepříme. Necháme krátce provařit a přidáme xantan. Důkladně promícháme, rozmixujeme, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.
02.Do skleničky na martini vložíme natvrdo uvařená křepelčí vajíčka nakrájená na čtvrtiny. Opatrně zastříkneme bramborovou pěnou z lahve a dozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT