Boršč se zakysanou smetanou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 14×
kuchyně

Kuchyně

Ruská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si jednu z verzí oblíbené polévky z červené řepy, která se vaří ve východní Evropě.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 150 g hovězího masa na guláš Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 50 g slaniny na kostičky Dulano
  • 2 × stroužky česneku
  • 50 g kysaného zelí Chira
  • 150 g sterilované červené řepy Freshton
  • 100 ml nálevu z červené řepy Freshton
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 × lžíce křenu Mikado
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 257 kJ / 301 kcal

Bílkoviny

12,60 g

Tuky

21,10 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

16,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Boršč

01.Hovězí kostky omyjeme a vaříme asi 1 hodinu v lehce osolené vodě doměkka. Maso scedíme, vývar dáme stranou a maso pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Do plátýnka zabalíme divoké koření (bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem.

02.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme kostičky slaniny a na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět restujeme a následně podlijeme vývarem z hovězího masa. Do polévky vložíme plátýnko s kořením a vaříme do změknutí zeleniny. Osolíme podle chuti, přidáme nahrubo pokrájené kysané zelí, vařené hovězí maso a na menší kousky nakrájenou sterilovanou červenou řepu i s nálevem a necháme povařit.

Zakysaná smetana

03.Zakysanou smetanu smícháme v misce s křenem a najemno nasekanou lahůdkovou cibulkou, osolíme podle chuti.

Servírování

04.Boršč servírujeme v hlubokém talíři se lžící ochucené zakysané smetany.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo