Kuchyně
Ruská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si jednu z verzí oblíbené polévky z červené řepy, která se vaří ve východní Evropě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 257 kJ / 301 kcal
Bílkoviny
12,60 g
Tuky
21,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
16,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí kostky omyjeme a vaříme asi 1 hodinu v lehce osolené vodě doměkka. Maso scedíme, vývar dáme stranou a maso pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Do plátýnka zabalíme divoké koření (bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem.
02.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme kostičky slaniny a na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět restujeme a následně podlijeme vývarem z hovězího masa. Do polévky vložíme plátýnko s kořením a vaříme do změknutí zeleniny. Osolíme podle chuti, přidáme nahrubo pokrájené kysané zelí, vařené hovězí maso a na menší kousky nakrájenou sterilovanou červenou řepu i s nálevem a necháme povařit.
03.Zakysanou smetanu smícháme v misce s křenem a najemno nasekanou lahůdkovou cibulkou, osolíme podle chuti.
04.Boršč servírujeme v hlubokém talíři se lžící ochucené zakysané smetany.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT