Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bezlepkové mouky (univerzální bezlepkové směsi), žloutků, nadrobeného droždí, cukru, másla, oleje, vlažného mléka a špetky soli vypracujeme v robotu hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly, na vál rozprostřeme pečicí papír, který lehce posypeme bezlepkovou směsí a vyválíme.
Doprostřed plátu klademe jablka nakrájená na kostky, ochutíme cukrem a skořicí a pokryjeme tenkými plátky másla.
Těsto opatrně pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na plech spojem dolů. Štrúdl necháme krátce nakynout, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30–40 minut.
Před servírováním necháme vychladnout a zasněžíme moučkovým cukrem.