Uchovávání ovoce a zeleniny

Uchovávání ovoce a zeleniny

Jak správně uchovávat ovoce a zeleninu?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Jak správně uchovávat ovoce a zeleninu? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, protože mnohé typy ovoce a zeleniny vyžadují individuální přístup – rozdílná je nejen teplota a doba uchovávání, ale rovněž příprava ke skladování. Lze ovšem vyčlenit několik obecných zásad, které by měly být dodržovány:

- Pokud uchováváme ovoce a zeleninu v lednici, vyložíme dno šuplíku papírovými ručníky, které vsáknou nadměrnou vlhkost.

- Ovoce a zeleninu uchováváme odděleně.

- Je třeba omezit přístup světla a zajistit trvalý přísun vzduchu. Co nejméně používat igelitové sáčky a těsně uzavřené dózy.

- Zkažené produkty je potřeba okamžitě odstranit, aby nenakazily ty zdravé.

- Citrusy je potřeba před vložením do lednice pečlivě omýt a osušit.

- Ovoce s krátkou trvanlivostí, např. maliny nebo jahody, omýváme teprve po vytažení z lednice těsně před jejich použitím.

- Zelenina zežloutne, když je uchovávána společně s produkty, které vylučují etylen, např. s jablky a hruškami. Je tedy nutné je uchovávat odděleně.

- Tropické ovoce se uchovává v pokojové teplotě.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU