Jak správně uchovávat ovoce a zeleninu? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, protože mnohé typy ovoce a zeleniny vyžadují individuální přístup – rozdílná je nejen teplota a doba uchovávání, ale rovněž příprava ke skladování. Lze ovšem vyčlenit několik obecných zásad, které by měly být dodržovány:
- Pokud uchováváme ovoce a zeleninu v lednici, vyložíme dno šuplíku papírovými ručníky, které vsáknou nadměrnou vlhkost.
- Ovoce a zeleninu uchováváme odděleně.
- Je třeba omezit přístup světla a zajistit trvalý přísun vzduchu. Co nejméně používat igelitové sáčky a těsně uzavřené dózy.
- Zkažené produkty je potřeba okamžitě odstranit, aby nenakazily ty zdravé.
- Citrusy je potřeba před vložením do lednice pečlivě omýt a osušit.
- Ovoce s krátkou trvanlivostí, např. maliny nebo jahody, omýváme teprve po vytažení z lednice těsně před jejich použitím.
- Zelenina zežloutne, když je uchovávána společně s produkty, které vylučují etylen, např. s jablky a hruškami. Je tedy nutné je uchovávat odděleně.
- Tropické ovoce se uchovává v pokojové teplotě.
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.