Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jak udělat drobenku

Blog

Jak udělat drobenku

Zapojte se do diskuze

Napište svůj komentář

Drobenku používáme na dokončení kynutých koláčů a ovocných dezertů. Receptů na její přípravu existuje mnoho – Markéta Vám na videu prozradí ten svůj.

Potřebujete:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 1 vanilínový cukr

Komentáře (4)


  • přidáno před 14 dny
    Je skvělá

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 187 dny
    Dobrý den, vždycky nejraději vše míchám vařečkou nebo jiným nástrojem. Pro mě je nejjednodušší drobenka takto: do kastrůlku dám rozpustit 0,5 cm silný plátek másla a hned na něj přisypu cca 100 g cukru krupice, pak asi 50 g polohrubé mouky, promíchnu lžící a udělají se mi pověstné hrudky a je hotovo! S pozdravem Veronika

    odpověď

  • Aneta Vagalová

    Aneta Vagalová
    přidáno před 1398 dny
    používám také hladkou a poměr 100:100:100, lépe se to pamatuje. někdy část mouky nahrazuji mletými mandlemi, dá se použít i kokos. Koláč pak dostává jinou chuť.

    odpověď

  • Andrea Mikulová

    Andrea Mikulová
    přidáno před 1426 dny
    Když dělám drobenku tak spíš používám hladkou mouku ale je to na každém jakou mouku použeje obě varianty jsou výborné

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.