
podívejte se na video
Drobenku používáme na dokončení kynutých koláčů a ovocných dezertů. Receptů na její přípravu existuje mnoho – Markéta Vám na videu prozradí ten svůj.
Potřebujete:
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 vanilínový cukr
Komentáře (4)
přidáno před 522 dny
Je skvělá
odpověď
Host
přidáno před 695 dny
Dobrý den, vždycky nejraději vše míchám vařečkou nebo jiným nástrojem. Pro mě je nejjednodušší drobenka takto: do kastrůlku dám rozpustit 0,5 cm silný plátek másla a hned na něj přisypu cca 100 g cukru krupice, pak asi 50 g polohrubé mouky, promíchnu lžící a udělají se mi pověstné hrudky a je hotovo! S pozdravem Veronika
odpověď
Aneta Vagalová
přidáno před 1907 dny
používám také hladkou a poměr 100:100:100, lépe se to pamatuje. někdy část mouky nahrazuji mletými mandlemi, dá se použít i kokos. Koláč pak dostává jinou chuť.
odpověď
Andrea Mikulová
přidáno před 1935 dny
Když dělám drobenku tak spíš používám hladkou mouku ale je to na každém jakou mouku použeje obě varianty jsou výborné
odpověď
zobrazit vše