Žloutkové řezy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si žloutkové řezy podle Markéty Krajčovičové. Recept na listové těsto s krémem naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 550 g listového těsta s pečicím papírem Belbake
  • 800 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku) Pilos
  • 120 g pudinku s vanilkovou příchutí Belbake
  • 300 g cukru moučka Castello
  • 125 g másla Pilos
  • 400 g zakysané smetany XXL 16% Pilos
  • 450 g višňového vyběrového džemu Maribel
  • 2 × citrony
  • 2 × lžíce horké vody
  • Tuzemák 37,5 % Alliance (dle chuti)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 484 kJ / 593 kcal

Bílkoviny

6,40 g

Tuky

26,50 g

Vláknina

1,50 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

79,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve rozprostřeme listová těsta do pečicích plechů i s pečicím papírem a vidličkou propícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

02.Z mléka, pudinků a 3 lžic cukru uvaříme pudink a necháme chvíli vychladnout, přendáme do robota a přimícháme máslo. Přidáme smetanu a důkladně smícháme.

03.Jeden upečený plát listového těsta položíme na pečicí papír nerovnou stranou dolů a potřeme po celém povrchu polovinou připraveného džemu. Na něj rozetřeme rovnoměrně krém. Druhý plát listového těsta potřeme na nerovné straně zbylým džemem a touto plochou přiklopíme na krém. Navrch položíme pečici papír a prkýnko, které slouží k zatíženi řezů. Vložíme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Nakonec smícháme cukr s citronovou šťávou, vodou a Tuzemákem. Vzniklou polevou potřeme vršek řezů, případně dozdobíme citronovou kůrou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo