Zapečené vepřové karé s gorgonzolou a šunkou

play Přehrát video recept
Zapečené vepřové karé s gorgonzolou a šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pečené vepřové maso se sýrem gorgonzola a šunkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky vepřové pečeně bez kosti Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × plátky krájené venkovské šunky Dulano
  • 150 g sýra Gorgonzola Lovilio
  • 4 × cherry rajčata
  • 80 g másla Pilos
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lilky
  • 7 × stroužků česneku
  • 1 × větší pálivou papričku
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 1 × citrón

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 956 kJ / 946 kcal

Bílkoviny

53,60 g

Tuky

69,50 g

Vláknina

7,90 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

21,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zapečené vepřové karé

01.Plátky vepřové pečeně omyjeme a osušíme. Přikryjeme potravinovou fólií, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Do rozpálené grilovací pánve s trochou olivového oleje vložíme maso, na půl překrojené plátky šunky a opékáme z každé strany 2–3 minuty. Poté na maso navrstvíme orestovanou šunku, lžíci gorgonzoly a na plátky nakrájená cherry rajčata. Na pánev přidáme máslo a podlejeme vínem. Pečeme v troubě pod grilem předehřáté na 230 °C asi 3 minuty. Nakonec přidáme na každý plátek natrhané bazalkové lístky.

Restovaný lilek

02.Omytý a osušený lilek nakrájíme na větší kostky. Důkladně osolíme a necháme 5 - 10 minut „vypotit“. Poté lilek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Restujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Ochutíme pepřem, přidáme nadrobno nakrájený česnek a pálivé papričky, které jsme zbavili semínek. Promícháme a restujeme dozlatova. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou petrželku, stáhneme z ohně a zakápneme citrónovou šťávou.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci restovaného lilku. Na něj položíme plátek vepřové pečeně se šunkou a gorgonzolou. Jídlo můžeme pokapat výpekem.

04.Tip: Bazalku můžou nahradit i lístky čerstvé šalvěje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo