Zapečené masové ragú s kozím sýrem

play Přehrát video recept
Zapečené masové ragú s kozím sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept inspirovaný řeckou kuchyní? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na masové ragú s kozím sýrem. Navštivte stránky Kuchyně Lidlu!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletého masa mix 100 % XXL Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • čerstvý tymián
  • 1 × chlazené listové těsto Frozen Dream
  • hladká mouka Castello (na pomoučení)
  • 1 × vejce "M"
  • 150 g čerstvého kozího sýra Duc de Coeur
  • 100 g bílého jogurtu Active Pilos (obsah tuku 3 %)
  • 0,5 × fenyklu s natí
  • 0,5 × citronu
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × hrst salátu insalatina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 354 kJ / 802 kcal

Bílkoviny

36,90 g

Tuky

52,00 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

40,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Masové ragú v listovém těstě

01.Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, které rukama rozdrobíme na menší kousky, opepříme a osolíme. Po orestování masa přilijeme víno, přidáme loupaná rajčata a lístky čerstvého tymiánu a dusíme asi 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout.

02.Listové těsto rozvineme na plech, poprášíme hladkou moukou a nakrájíme na 8 přibližně stejně velkých čtverců. Rozšlehaným vejcem potřeme okraje čtverců a přeložíme tak, aby vznikla "vanička." Kozí sýr a bílý jogurt utřeme v misce na hladký krém. "Vaničky" naplníme vychladlým masovým ragú a vrch polijeme asi lžící sýrového krému. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Lehký zeleninový salát

03.Z fenyklu odřízneme nať a odložíme na později. Odstraníme vnější listy, rozkrojíme na polovinu a opláchneme pod tekoucí vodou. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a přendáme do větší mísy. Aby fenykl změkl, přidáme šťávu z poloviny citronu. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, omytou a osušenou rukolu a insalatinu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme přidat natrhanou fenyklovou nať a salát zlehka promícháme.

Servírování

04.Na mělký talíř naservírujeme 2 kousky zapečeného masového ragú v listovém těstě a hrst zeleninového salátu. Před podáváním pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo