Vepřové závitky s hlívou a bulgurem

play Přehrát video recept
Vepřové závitky s hlívou a bulgurem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si vepřové závitky s hlívou a bulgurem podle Marcela Ihnačáka.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g hlívy
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 800 g vepřové kýty bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g plátků anglické slaniny Pikok
  • čerstvá šalvěj (nebo rozmarýn)
  • 1 × středně velká cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 250 g bulguru Arax
  • 400 ml krájených loupaných rajčat z konzervy Freshona
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá pažitka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 762 kJ / 660 kcal

Bílkoviny

58,60 g

Tuky

22,40 g

Vláknina

10,90 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

60,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hlívu nakrájíme podélně na tenké plátky a opečeme dozlatova v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Opečenou hlívu vyndáme na talíř.

02.Omytou a osušenou vepřovou kýtu nakrájíme na tenčí plátky, které naklepeme přes fólii natenko, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátky slaniny, opečenou hlívu a lístky šalvěje nebo rozmarýnu. Každý plátek masa zarolujeme a spíchneme pomocí párátek.

03.Závitky opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem po celém obvodu dozlatova. V průběhu opékání přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

04.Maso vyndáme na talíř a k opečené cibuli a česneku přidáme propláchnutý a okapaný bulgur, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme rajčata z konzervy, promícháme a podlijeme horkým vývarem tak, aby byl bulgur jen trochu zalitý. Stáhneme z ohně, bulgur i se šťávou rovnoměrně rozprostřeme do zapékací mísy a na něj položíme závitky. Pečeme v troubě předehřáté 200 °C asi 20 minut. Z hotových závitků odstraníme párátka a nakrájíme na plátky.

05.Tip: V průběhu pečení bulgur občas promícháme a dle potřeby přiléváme vývar.

Servírování

06.Na talíř nabereme porci bulguru, na něj položíme nakrájený závitek a posypeme nasekanou pažitkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo