Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si vepřové závitky s hlívou a bulgurem podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 762 kJ / 660 kcal
Bílkoviny
58,60 g
Tuky
22,40 g
Vláknina
10,90 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
60,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hlívu nakrájíme podélně na tenké plátky a opečeme dozlatova v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Opečenou hlívu vyndáme na talíř.
02.Omytou a osušenou vepřovou kýtu nakrájíme na tenčí plátky, které naklepeme přes fólii natenko, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátky slaniny, opečenou hlívu a lístky šalvěje nebo rozmarýnu. Každý plátek masa zarolujeme a spíchneme pomocí párátek.
03.Závitky opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem po celém obvodu dozlatova. V průběhu opékání přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
04.Maso vyndáme na talíř a k opečené cibuli a česneku přidáme propláchnutý a okapaný bulgur, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme rajčata z konzervy, promícháme a podlijeme horkým vývarem tak, aby byl bulgur jen trochu zalitý. Stáhneme z ohně, bulgur i se šťávou rovnoměrně rozprostřeme do zapékací mísy a na něj položíme závitky. Pečeme v troubě předehřáté 200 °C asi 20 minut. Z hotových závitků odstraníme párátka a nakrájíme na plátky.
05.Tip: V průběhu pečení bulgur občas promícháme a dle potřeby přiléváme vývar.
06.Na talíř nabereme porci bulguru, na něj položíme nakrájený závitek a posypeme nasekanou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT