Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Je snad vůbec někdo, kdo by nemiloval vepřové výpečky? Nemusíte na ně chodit jenom do restaurace, ale můžete si je velmi snadno udělat doma.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 435 kJ / 2 494 kcal
Bílkoviny
49,40 g
Tuky
218,70 g
Vláknina
10,10 g
Sůl
5,50 g
Sacharidy
67,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso nakrájíme na kostky velké asi 3 × 3 cm a vložíme do pekáče společně s celými stroužky česneku a cibulí pokrájenou na větší kusy. Okořeníme kmínem, solí, pepřem a promícháme. Podlijeme pivem, trochou vývaru a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení podléváme pivem či vývarem podle potřeby.
02.V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, na kterém orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky spolu s cibulí najemno a špetkou kmínu. Po chvíli podlijeme Proseccem, přidáme zelí, do plátýnka zabalené divoké koření (bobkové listy, nové koření a černý pepř) a nastrouhanou syrovou bramboru. Pomalu dusíme asi 15 minut do měkka a do zahuštění bramborou.
03.Uvařené brambory propasírujeme, přidáme vejce, osolíme a přidáme najemno nastrouhané a vyždímané syrové brambory. Promícháme a postupně přidáváme mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5 – 6 minut. V průběhu vaření knedlíky otáčíme, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky scedíme, omastíme sádlem a posypeme sekanou listovou petrželí.
Video návod na přípravu chlupatých knedlíků najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Výpečky podáváme s chlupatým knedlíkem, kysaným zelím a ideálně i půllitrem oblíbeného vychlazeného piva na zapití.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT