Vepřové ragú s paprikou a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si oblíbený pokrm z jednoho hrnce s vepřovým masem, paprikou a olivami. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřových kostek na guláš z kýty Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • rostlinný olej Promienna
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 4 × snítky čerstvého tymiánu
  • 4 × lžíce rajčatového protlaku bez konzervantů Mikado
  • 425 ml krájených loupaných rajčat Freshona
  • 100 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 3 × papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 1 × červená cibule
  • 100 g brambor

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 526 kJ / 604 kcal

Bílkoviny

56,50 g

Tuky

27,60 g

Vláknina

6,90 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

35,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omyté a osušené maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v rozpáleném hrnci na troše rostlinného oleje dozlatova. Přendáme do misky a k výpeku přidáme trochu olivového oleje, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Podle potřeby můžeme přidat trochu vývaru a restujeme dozlatova. Ochutíme bobkovým listem a nasekaným čerstvým tymiánem, přidáme rajčatový protlak, rajčata a orestované vepřové kostky. Vývaru přilijeme jen tolik, aby bylo maso zakryté, a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka. Před dokončením přidáme olivy.

02.Mezitím nakrájíme omyté a očištěné papriky na menší kousky a červenou cibuli na čtvrtky. Zeleninu orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Orestovanou zeleninu opatrně vmícháme k ragú a necháme přejít varem.

03.Omyté neoloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut do poloměkka. Poté scedíme, nakrájíme na menší měsíčky a opečeme je v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova a podáváme k ragú.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo