Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept na vepřové kostky na víně s glazovanou zeleninou podle Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 320 kJ / 793 kcal
Bílkoviny
53,60 g
Tuky
36,60 g
Vláknina
8,90 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
47,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené vepřové kostky ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, čerstvým rozmarýnem a tymiánem. Přilijeme červené víno a marinujeme v přes noc v lednici.
02.Poté scedíme a necháme dobře okapat. Víno, ve kterém se marinovalo maso, odložíme na později. Marinované vepřové kostky zprudka opečeme v rozpáleném hrnci na rostlinném oleji, vyjmeme a odložíme stranou. Do stejného hrnce přilijeme trochu oleje, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, celer, petržel a 100 g řapíkatého celeru. Chvíli restujeme a přidáme nakrájenou cibuli. Po orestování zeleniny dozlatova přisypeme cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme červeným vínem, ve kterém se marinovalo maso, vepřovým vývarem a přidáme orestované vepřové kostky. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 1 hodinu doměkka. Uvařené vepřové kostky přecedíme, maso odložíme stranou. (Zelenina se dále nepoužívá.) Omáčku vrátíme na oheň a necháme trochu zredukovat. Stáhneme a do horké omáčky přimícháme máslo. Uvařené vepřové kostky vrátíme zpět do omáčky a necháme ohřát.
03.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Do menšího hrnce nalijeme smetanu, mléko a přidáme propasírované brambory. Osolíme, přidáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a hrubozrnnou hořčici a důkladně promícháme.
04.Mrkev, květák, kedlubnu a řapíkatý celer nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. (Řapíkatý celer vložíme do vody o 2 minuty později než ostatní kořenovou zeleninu.) Poté scedíme a necháme okapat. Zeleninu orestujeme v rozehřáté pánvi na lžíci másla. Nakonec osolíme, opepříme a lehce promícháme.
05.Vepřové kostky na červeném víně servírujeme v hlubokém talíři ozdobené glazovanou zeleninou. Bramborovou kaši s hrubozrnnou hořčicí servírujeme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT