Vepřová plec v pikantní marinádě s batáty

play Přehrát video recept
Vepřová plec v pikantní marinádě s batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte pikantní vepřovou plec s batáty podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × lžička mleté ostré papriky Mikado
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • 10 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 kg vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 × batáty
  • čerstvý rozmarýn
  • lahůdková cibulka (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 645 kJ / 871 kcal

Bílkoviny

58,00 g

Tuky

42,70 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

51,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme rajčatový protlak, mletou papriku, kmín a 2 – 3 najemno nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a důkladně promícháme.

02.Omytou a osušenou vepřovou plec osolíme a opepříme. Tenkým nožem uděláme 5 – 6 otvorů, do kterých dáme stroužky česneku. Maso svážeme provázkem, vložíme do zapékací mísy a důkladně potřeme marinádou. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně však celou noc.

03.Marinovanou plec podlijeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny dozlatova. V průběhu pečení poléváme maso výpekem (každých 20 minut), aby bylo šťavnaté. Podle potřeby můžeme přilévat vodu, případně víno.

04.Mezitím připravíme batáty. Omyté a očištěné batáty nakrájíme na menší kousky, osolíme opepříme, ochutíme rozmarýnem, zbylým česnekem a olivovým olejem.

05.Batáty přidáme k masu asi po 45 minutách a pečeme při stejné teplotě ještě 45 minut.

Servírování

06.Z upečené plece odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Servírujeme s pečenými batáty, můžeme přelít výpekem a dozdobit nakrájenou lahůdkovou cibulkou

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo