Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte pikantní vepřovou plec s batáty podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 645 kJ / 871 kcal
Bílkoviny
58,00 g
Tuky
42,70 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
51,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme rajčatový protlak, mletou papriku, kmín a 2 – 3 najemno nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a důkladně promícháme.
02.Omytou a osušenou vepřovou plec osolíme a opepříme. Tenkým nožem uděláme 5 – 6 otvorů, do kterých dáme stroužky česneku. Maso svážeme provázkem, vložíme do zapékací mísy a důkladně potřeme marinádou. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně však celou noc.
03.Marinovanou plec podlijeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny dozlatova. V průběhu pečení poléváme maso výpekem (každých 20 minut), aby bylo šťavnaté. Podle potřeby můžeme přilévat vodu, případně víno.
04.Mezitím připravíme batáty. Omyté a očištěné batáty nakrájíme na menší kousky, osolíme opepříme, ochutíme rozmarýnem, zbylým česnekem a olivovým olejem.
05.Batáty přidáme k masu asi po 45 minutách a pečeme při stejné teplotě ještě 45 minut.
06.Z upečené plece odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Servírujeme s pečenými batáty, můžeme přelít výpekem a dozdobit nakrájenou lahůdkovou cibulkou
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT