Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte vepřovou pečeni podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 444 kJ / 823 kcal
Bílkoviny
59,50 g
Tuky
58,10 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
17,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme od blan a podélně překrojíme. Ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme 3 stroužky nastrouhaného česneku a v rozehřáté pánvi s olejem orestujeme dozlatova. Posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut.
02.Olivy přecedíme a nakrájíme nadrobno, přidáme mrkev a celer také nakrájené nadrobno, přilijeme olej a bílý vinný ocet, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a necháme odstát.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým oleji postupně restujeme cuketu nakrájenou na kostky a houby nakrájené na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylý česnek na plátky, ochutíme tymiánem a za občasného míchání restujeme doměkka. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nakrájenou bazalkou.
04.Na talíř naservírujeme porci přílohy. Vepřovou pečeni dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky a položíme na restovanou zeleninu s houbami. Jemně osolíme a opepříme a přidáme olivovou salsu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT