Vepřová pečeně s olivovou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte vepřovou pečeni podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 6 × stroužků česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 × černých a zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × mrkev
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 2 × cukety
  • 150 g hub šitake
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • čerstvý tymián
  • 1 × citron (šťáva)
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 444 kJ / 823 kcal

Bílkoviny

59,50 g

Tuky

58,10 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

17,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená vepřová pečeně

01.Maso očistíme od blan a podélně překrojíme. Ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme 3 stroužky nastrouhaného česneku a v rozehřáté pánvi s olejem orestujeme dozlatova. Posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut.

Olivová salsa

02.Olivy přecedíme a nakrájíme nadrobno, přidáme mrkev a celer také nakrájené nadrobno, přilijeme olej a bílý vinný ocet, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a necháme odstát.

Restovaná cuketa s hubami

03.V rozehřáté pánvi s olivovým oleji postupně restujeme cuketu nakrájenou na kostky a houby nakrájené na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylý česnek na plátky, ochutíme tymiánem a za občasného míchání restujeme doměkka. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nakrájenou bazalkou.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme porci přílohy. Vepřovou pečeni dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky a položíme na restovanou zeleninu s houbami. Jemně osolíme a opepříme a přidáme olivovou salsu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo