Vepřová kýta plněná sušenou šunkou, špenátem a gorgonzolou

play Přehrát video recept
Vepřová kýta plněná sušenou šunkou, špenátem a gorgonzolou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Podívejte se, jak připravit vepřovou plec plněnou sušenou šunkou, špenátem a gorgonzolou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Celerové pyré

  • 1 × cibule
  • olivový olej
  • 1 × celer
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)

Plněná vepřová kýta

  • 600 g vepřové kýty bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 4 × plátky schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g gorgonzoly Lovilio

Salát z čerstvého špenátu

  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 098 kJ / 501 kcal

Bílkoviny

45,30 g

Tuky

29,20 g

Vláknina

1,70 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

9,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Celerové pyré

01.Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, který jsme předtím očistili a omyli, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přilijeme teplý zeleninový vývar a dusíme pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Podle potřeby můžeme během vaření přilít trochu vývaru. Uvařený celer rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

Plněná vepřová kýta

02.Omytou a osušenou vepřovou kýtu nakrájíme na 4 silnější plátky, překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Opepříme, osolíme a každý plátek masa naplníme plátkem schwarzwaldské šunky, lžící gorgonzoly a několika lístky čerstvého špenátu. Naplněné plátky masa přeložíme na poloviny a okraje uzavřeme špejlemi a opečeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Maso  přendáme do zapékací mísy a přelijeme výpekem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.

Salát z čerstvého špenátu

03.Omyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a zlehka promícháme.

Servírování

04.Na talíř servírujeme celerové pyré, plněnou vepřovou kýtu a salát z čerstvého špenátu. Pokrm pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo