Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Podívejte se, jak připravit vepřovou plec plněnou sušenou šunkou, špenátem a gorgonzolou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 098 kJ / 501 kcal
Bílkoviny
45,30 g
Tuky
29,20 g
Vláknina
1,70 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
9,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, který jsme předtím očistili a omyli, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přilijeme teplý zeleninový vývar a dusíme pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Podle potřeby můžeme během vaření přilít trochu vývaru. Uvařený celer rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
02.Omytou a osušenou vepřovou kýtu nakrájíme na 4 silnější plátky, překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Opepříme, osolíme a každý plátek masa naplníme plátkem schwarzwaldské šunky, lžící gorgonzoly a několika lístky čerstvého špenátu. Naplněné plátky masa přeložíme na poloviny a okraje uzavřeme špejlemi a opečeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Maso přendáme do zapékací mísy a přelijeme výpekem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.
03.Omyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a zlehka promícháme.
04.Na talíř servírujeme celerové pyré, plněnou vepřovou kýtu a salát z čerstvého špenátu. Pokrm pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT