Vepřová krkovice s teplým salátem z červeného zelí

play Přehrát video recept
Vepřová krkovice s teplým salátem z červeného zelí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte osvědčený recept na vepřovou krkovici? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si krkovici s teplým salátem z červeného zelí.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky vepřové krkovice bez kosti Čerstvá porce
  • 400 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Mikado
  • rostlinný olej Promienna
  • 200 g toastového máslového chleba Rivercote
  • 1 × hrst listové petržele
  • 4 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 × cibule
  • 1 × jablko
  • 50 ml červeného vinného octa Acentino
  • 100 ml jablečné šťávy 100 % Dizzy
  • 400 g červeného zelí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 732 kJ / 892 kcal

Bílkoviny

49,40 g

Tuky

50,00 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

63,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Neoloupané brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky, vložíme do zapékací mísy, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 30 – 35 minut.

02.Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem z obou stran. Poté necháme pod pokličkou dojít.

03.Na kousky nakrájený toastový chléb a pokrájenou petržel rozmixujeme v mixéru a připravíme bylinkovou strouhanku.

04.Opečené maso přendáme do zapékací mísy, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme bylinkovou strouhankou. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme pouze na horní gril dozlatova.

05.Ve wok pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme oloupané a na plátky nakrájené jablko. Přidáme kmín, osolíme, přilijeme červený vinný ocet a jablečnou šťávou a krátce provaříme. Přidáme červené zelí nakrájené na tenké nudličky, krátce orestujeme, přiklopíme pokličkou, vypneme a necháme propojit všechny chutě.

Servírování

06.Zapečenou krkovici podáváme s pečeným bramborem a teplým salátem z červeného zelí s jablky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo