Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte osvědčený recept na vepřovou krkovici? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si krkovici s teplým salátem z červeného zelí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 732 kJ / 892 kcal
Bílkoviny
49,40 g
Tuky
50,00 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
63,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Neoloupané brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky, vložíme do zapékací mísy, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 30 – 35 minut.
02.Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem z obou stran. Poté necháme pod pokličkou dojít.
03.Na kousky nakrájený toastový chléb a pokrájenou petržel rozmixujeme v mixéru a připravíme bylinkovou strouhanku.
04.Opečené maso přendáme do zapékací mísy, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme bylinkovou strouhankou. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme pouze na horní gril dozlatova.
05.Ve wok pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme oloupané a na plátky nakrájené jablko. Přidáme kmín, osolíme, přilijeme červený vinný ocet a jablečnou šťávou a krátce provaříme. Přidáme červené zelí nakrájené na tenké nudličky, krátce orestujeme, přiklopíme pokličkou, vypneme a necháme propojit všechny chutě.
06.Zapečenou krkovici podáváme s pečeným bramborem a teplým salátem z červeného zelí s jablky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT