Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Chcete si pochutnat jako na alpské sjezdovce? Můžete, a to přímo u vás doma! Připravte si tyrolské sýrové knedlíky podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 163 kJ / 756 kcal
Bílkoviny
24,00 g
Tuky
49,70 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
2,25 g
Sacharidy
52,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na menší kostičky. Poté přelijeme mlékem a necháme ho ohřát.
02.Pečivo, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a nastrouhaný sýr a promícháme. Přelijeme cibulovým základem s mlékem, přidáme vejce a mouku, dobře zamícháme a necháme asi 10 minut odstát.
03.Z těsta formujeme knedlíky – lžící nabereme trochu těsta, propracujeme a vytvoříme placky. Můžeme si namáčet ruce ve vodě, aby se nám těsto nelepilo. Připravené placičky obalíme v mouce a opékáme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
04.Podáváme s krémovým špenátem ozdobené snítkou petržele.
Knedlíčky můžete opékat i na sádle.
05.V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (4–5 minut). Přidáme hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijeme mléko a smetanu a necháme provářet asi 10 minut. Přidáme vyždímaný špenát a rozmixujeme. Osolíme, můžeme opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujeme na hladký krém.
Tyrolské sýrové knedlíčky můžete podávat i se zelím, salátem nebo jako vložku do silného vývaru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT