Tyrolské sýrové knedlíky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chcete si pochutnat jako na alpské sjezdovce? Můžete, a to přímo u vás doma! Připravte si tyrolské sýrové knedlíky podle receptu Romana Pauluse.


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × menší cibule
  • 100 ml čerstvé mléko Pilos (1,5 % tuku)
  • 260 g bílé pečivo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × hrst listová petržel
  • 100 g horský sýr nebo ementál
  • 2 × vejce "M"
  • 2 × lžíce hrubá mouka Belbake + na obalení
  • na opékání rostlinný olej Vita D´or

Krémový špenát:

  • 70 g máslo Pilos
  • cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 35 g hladká mouka Belbake
  • 150 ml čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku)
  • 100 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 350 g mražený listový špenát Freshona
  • muškátový oříšek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 163 kJ / 756 kcal

Bílkoviny

24,00 g

Tuky

49,70 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

2,25 g

Sacharidy

52,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na menší kostičky. Poté přelijeme mlékem a necháme ho ohřát.

02.Pečivo, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a nastrouhaný sýr a promícháme. Přelijeme cibulovým základem s mlékem, přidáme vejce a mouku, dobře zamícháme a necháme asi 10 minut odstát.

03.Z těsta formujeme knedlíky – lžící nabereme trochu těsta, propracujeme a vytvoříme placky. Můžeme si namáčet ruce ve vodě, aby se nám těsto nelepilo. Připravené placičky obalíme v mouce a opékáme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. 

04.Podáváme s krémovým špenátem ozdobené snítkou petržele.

Knedlíčky můžete opékat i na sádle.

Krémový špenát:

05.V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (4–5 minut). Přidáme hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijeme mléko a smetanu a necháme provářet asi 10 minut. Přidáme vyždímaný špenát a rozmixujeme. Osolíme, můžeme opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujeme na hladký krém.

Tyrolské sýrové knedlíčky můžete podávat i se zelím, salátem nebo jako vložku do silného vývaru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo