Striploin steak se salátem se sýrem a ořechy

play Přehrát video recept
Striploin steak se salátem se sýrem a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte skvělý striploin steak se salátem s hroznovým vínem a sýrem podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × striploin steaky Inisvale
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • máslo Pilos
  • balsamico Acentino
  • 2 × salátová srdíčka
  • čerstvý tymián
  • 50 g vlašských ořechů Alesto
  • 1 × menší červená cibule
  • 100 g růžového hroznového vína
  • 1 × citron
  • 80 g sýru s modrou plísní

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 919 kJ / 937 kcal

Bílkoviny

64,60 g

Tuky

68,30 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

22,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s olivovým olejem dozlatova. Z každé strany opékáme asi 2 minuty (podle výšky steaku). Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme na každý steak kousek másla. Pokapeme balsamicem, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.

02.Omytá salátová srdíčka nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje, másla a tymiánem a přidáme ořechy nalámané na menší kousky. Červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky, kuličky hroznového vína na čtvrtiny a přidáme salát s ořechy. Pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a lehce promícháme.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci salátu a kousky sýra s modrou plísní. Steak před servírováním dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky a poklademe na salát. Pokapeme olivovým olejem, dosolíme a dopepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo