Špenátové špecle
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nadýchané špenátové špecle rozzáří každý talíř. Jsou jemné, chutné a skvěle ladí s omáčkami i pečenými masy. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.


Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g hrubá mouka
  • sůl
  • 100 g špenátový protlak
  • 3 × vejce M

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 335 kJ / 319 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

4,80 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

54,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.

Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.

02.Skrz sítko na špecle propasírujeme těsto do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme 2–3 minuty. Hotové špecle vyndáme síťovanou naběračkou do misky, případně rovnou do pánve s přílohou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo