Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Nadýchané špenátové špecle rozzáří každý talíř. Jsou jemné, chutné a skvěle ladí s omáčkami i pečenými masy. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.
Energie
1 335 kJ / 319 kcal
Bílkoviny
12,80 g
Tuky
4,80 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
54,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.
Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.
02.Skrz sítko na špecle propasírujeme těsto do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme 2–3 minuty. Hotové špecle vyndáme síťovanou naběračkou do misky, případně rovnou do pánve s přílohou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT