Špaldové bulky na hamburgery
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí burgery chutnají nejlépe s domácími houskami. Roman Paulus připravil bulky na burgery z kynutého těsta ze špaldové mouky. V receptu zjistíte, jak připravit těsto, jak ho správně nechat nakynout i jak vytvarovat krásné bulky, které budou v troubě zlátnout jedna radost. Housky vám skvěle zachutnají s mletým hovězím masem, ale rozhodně si je můžete dát třeba i jen tak s máslem. A k tomu třeba s medem nebo marmeládou!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hladké špaldové mouky + na podsypání
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 14 g soli
  • 35 g krupicového cukru
  • 65 g másla
  • 25 g čerstvého droždí
  • 270 ml plnotučného mléka
  • 2 × vejce „M“
  • sezam na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 645 kJ / 2 305 kcal

Bílkoviny

84,10 g

Tuky

83,40 g

Vláknina

29,80 g

Sůl

14,70 g

Sacharidy

311,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek.

02.Do kotlíku postupně dáme obě mouky, sůl, zbytek cukru, změklé máslo, vzešlý kvásek, 1 vejce a zpracujeme v hladké těsto. To necháme nakynout přikryté utěrkou na teplém místě do zdvojnásobení.

03.Nakynuté těsto znovu promícháme a na pomoučněném vále připravíme asi 7 bulek po přibližně 120 g. Vytvarované bulky dobře utáhneme a položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě znovu nakynout.

04.Před pečením je trochu zmáčkneme, potřeme vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova.

05.Housky rozkrojíme až po vychladnutí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo