Kuchyně
Česká
Počet porcí
11 porcí
Doba přípravy
1 hod. 50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 960 kJ / 707 kcal
Bílkoviny
9,80 g
Tuky
41,70 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
73,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V robotu smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a cukr. Po chvíli přidáme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků a zašleháme do těsta v robotu. Do formy vyložené pečicím papírem poté těsto přelijeme, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut.
02.Omyté jahody nakrájíme na malé kostky a spolu s cukrem, šťávou z limetky a tuzemákem dáme do hrnce a za stálého míchání rozvaříme.
03.V míse smícháme mascarpone, smetanu, cukr a kůru z limetky.
04.Piškot dvakrát podélně rozřízneme. Na spodní vrstvu po celém povrchu rozprostřeme jahodovou náplň. Překryjeme nejsvrchnější vrstvou piškotu s nerovným povrchem a potřeme asi 3/4 připraveného krému. Na něj položíme prostřední vrstvu piškotu (získáme tak rovnou horní část) a celý dort potřeme zbylým krémem. Pomocí škrabky připravíme z měkčí čokolády dlouhé hoblinky, jimiž ozdobíme svrchní část dortu. Boky posypeme menšími hoblinkami z čokolády, kterou jsme předem dali do lednice. Dort dozdobíme na plátky nakrájenými jahodami a kiwi, ze kterých vytvoříme např. květinu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT