Smetanové srdce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

11 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte výjimečný dort ve tvaru srdce podle receptu Markéty Krajčovičové.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 11 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Piškot

  • 150 g zakysané smetany XXL Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 4 × vejce "M"
  • 120 g másla Pilos
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 13 g prášku do pečiva Castello

Jahodová náplň

  • 200 g jahod
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance

Krém

  • 250 g zakysané smetany XXL Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 1 × limetka (kůra)

Na ozdobení

  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • 6 × jahod
  • 2 × kiwi

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 960 kJ / 707 kcal

Bílkoviny

9,80 g

Tuky

41,70 g

Vláknina

1,60 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

73,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V robotu smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a cukr. Po chvíli přidáme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků a zašleháme do těsta v robotu. Do formy vyložené pečicím papírem poté těsto přelijeme, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut.

Jahodová náplň

02.Omyté jahody nakrájíme na malé kostky a spolu s cukrem, šťávou z limetky a tuzemákem dáme do hrnce a za stálého míchání rozvaříme.

Krém

03.V míse smícháme mascarpone, smetanu, cukr a kůru z limetky.

Smetanové srdce

04.Piškot dvakrát podélně rozřízneme. Na spodní vrstvu po celém povrchu rozprostřeme jahodovou náplň. Překryjeme nejsvrchnější vrstvou piškotu s nerovným povrchem a potřeme asi 3/4 připraveného krému. Na něj položíme prostřední vrstvu piškotu (získáme tak rovnou horní část) a celý dort potřeme zbylým krémem. Pomocí škrabky připravíme z měkčí čokolády dlouhé hoblinky, jimiž ozdobíme svrchní část dortu. Boky posypeme menšími hoblinkami z čokolády, kterou jsme předem dali do lednice. Dort dozdobíme na plátky nakrájenými jahodami a kiwi, ze kterých vytvoříme např. květinu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo