Kuchyně
Italská, Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Už vás někdy na dovolené u moře přepadla skvělá vůně čerstvě smažených sardinek? Tuhle pochoutku, kterou běžně znáte spíše ze středomoří, si můžete připravit snadno i doma. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit sardinky na smažení, ale hlavně jak k nim namíchat skvělou rajčatovou salsu z drcených rajčat, cibule, česneku a bylinek. S trochou salátu vám sardinky poslouží jako skvělé hlavní jídlo, ale dopřát si je můžete třeba i namísto chipsů při večerním sledování televize.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 058 kJ / 731 kcal
Bílkoviny
58,40 g
Tuky
39,90 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
31,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krájená rajčata, nakrájenou červenou cibuli, koriandr, sůl, pepř, chilli a česnek nahrubo rozmixujeme.
02.Sardinky očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme.
03.Do mísy nasypeme mouku, pálivou papriku, sůl a pepř.
04.Do druhé mísy dáme očištěné rybky a dvě rozšlehaná vejce. Promícháme.
05.Sardinky obalené ve vajíčku po jedné rukama přendáme do moučné směsi, obalíme a rovnou důkladně prosmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Malé sardinky se podávají v celku. Větší už je vhodné vykuchat a odstranit hlavu.
06.Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku. Mezitím nakrájíme citron na měsíčky a pečivo na plátky.
07.Podáváme položené v pečicím papíru na prkénku spolu s miskou připraveného dipu, měsíčky citronu a nakrájenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT