Smažené sardinky s rajčatovým dipem

play Přehrát video recept
Smažené sardinky s rajčatovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Už vás někdy na dovolené u moře přepadla skvělá vůně čerstvě smažených sardinek? Tuhle pochoutku, kterou běžně znáte spíše ze středomoří, si můžete připravit snadno i doma. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit sardinky na smažení, ale hlavně jak k nim namíchat skvělou rajčatovou salsu z drcených rajčat, cibule, česneku a bylinek. S trochou salátu vám sardinky poslouží jako skvělé hlavní jídlo, ale dopřát si je můžete třeba i namísto chipsů při večerním sledování televize.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dip

  • 400 g krájená rajčata Baresa
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 2 × stroužek česnek

Sardinky

  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 20 g mletá pálivá paprika Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 800 g čerstvé sardinky bez hlavy
  • řepkový olej Vita D'or
  • francouzská bageta
  • 2 × vejce "M"
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 058 kJ / 731 kcal

Bílkoviny

58,40 g

Tuky

39,90 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

31,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krájená rajčata, nakrájenou červenou cibuli, koriandr, sůl, pepř, chilli a česnek nahrubo rozmixujeme.

02.Sardinky očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme.

03.Do mísy nasypeme mouku, pálivou papriku, sůl a pepř.

04.Do druhé mísy dáme očištěné rybky a dvě rozšlehaná vejce. Promícháme.

05.Sardinky obalené ve vajíčku po jedné rukama přendáme do moučné směsi, obalíme a rovnou důkladně prosmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Malé sardinky se podávají v celku. Větší už je vhodné vykuchat a odstranit hlavu.

06.Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku. Mezitím nakrájíme citron na měsíčky a pečivo na plátky.

07.Podáváme položené v pečicím papíru na prkénku spolu s miskou připraveného dipu, měsíčky citronu a nakrájenou bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo