Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte stylový řecký salát s fetou podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 687 kJ / 403 kcal
Bílkoviny
33,30 g
Tuky
21,20 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
22,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Papriky omyjeme, osušíme a přendáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C 20 – 30 minut, až paprika celá zčerná, abychom si ulehčili loupání slupky. Jakmile jsou papriky upečené, ještě horké vložíme do mísy, kterou přikryjeme potravinovou fólií nebo alobalem a papriky necháme spařit (asi na 5 minut). Ještě teplé spařené papriky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky.
02.Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou, medem, česnekem a olivovým olejem, důkladně promícháme a necháme 5 - 10 minut marinovat. Za občasného míchání opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem ze všech stran dozlatova.
03.Nakrájenou papriku přendáme do mísy, přidáme na menší kousky natrhané nebo nakrájené olivy, fetu, kterou jsme rozdělili rukama na menší kousky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a omytý a osušený špenát. Ochutíme olivovým olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme.
04.Tip: Do salátu můžete přidat i nahrubo nakrájené lístky bazalky.
05.Do misky naservírujeme porci salátu, kousky opečeného krůtího masa a pokapeme jogurtem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT