Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Brambory jsou úžasně univerzální. Dá se z nich připravit spousta různých příloh, ale i hlavních jídel. Dnešní recept šéfkuchaře Romana Pauluse je na pomezí obojího. Pečené rozmáčknuté brambory skvěle poslouží jako netradiční příloha, ale správně ochucené se dají využít i jako menší vegetariánské hlavní jídlo – takové bramborové placky. Jejich příprava je snadná – Roman Paulus vám ukáže, jak je správně připravit, rozmáčknout s pomocí pečicího papíru i následně ochutit a nechat dopéct. Na dochucení můžete použít buď parmazán, česnek a mix koření, stejně jako šéfkuchař, anebo přidat cokoliv dalšího, co budete chtít.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Menší brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme lehce vychladnout.
Brambory nemusí být uvařené úplně doměkka, jelikož se budou ještě dopékat v troubě.
02.Poklademe na pečící papír a skleničkou, rukama nebo šťouchadlem rozmáčkneme.
Rozmačkávání brambor si můžeme usnadnit přikrytím další vrstvou pečicího papíru.
03.Zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby rozpálené na 230 °C dozlatova.
04.Předpečené brambory ještě jednou rozmáčkneme, zasypeme parmazánem, česnekem či oblíbeným kořením a dopečeme dokřupava.
K ochucení budou výborné i čerstvé bylinky, sušený česnek, chilli nebo grilovací koření.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT