Restovaná rýže s tuňákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte rádi asijskou kuchyni a stir fry? Pikantní restovaná rýže s tuňákem podle Romana Pauluse vás přenese přímo do srdce Asie. 


Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • rostlinný olej Vita D´or
  • 2 × stroužek česnek
  • 100 g mrkev
  • 100 g paprika tří barev
  • 2 × chilli papričky
  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce rybí omáčka Vitasia
  • 50 ml sójová omáčka Vitasia
  • 800 g jasmínová rýže v jutovém pytli Vitasia
  • 1 × stonek lahůdková cibulka
  • 400 g tuňák steak
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • na obalení loupané sezamové semínko Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 394 kJ / 1 050 kcal

Bílkoviny

45,20 g

Tuky

19,30 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

5,00 g

Sacharidy

171,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce vyšleháme, lehce osolíme, vlijeme do rozehřáté wok pánve s olejem a restujeme. Vejce by měla mít konzistenci mezi omeletou a míchanými vejci. Hotová vejce přendáme do misky. 

02.Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme česnek nakrájený najemno a mrkev a papriku na nudličky. Přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a cibuli najemno, přilijeme rybí a sójovou omáčku a promícháme. Vmícháme uvařenou jasmínovou rýži, vrátíme zpět hotová vejce a přidáme větší část lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka. 

Do tohoto pokrmu můžete zpracovat i zbylou rýži z předešlého dne.

03.Tuňáka lehce zakápneme olejem, z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v sezamu a grilujeme v rozpáleném grilu ze všech stran. Ideální příprava je rare nebo medium rare.

Nevíte, co znamená rare? Podívejte se do Kulinářské akademie Lidlu.

04.Grilovaného tuňáka nakrájíme na plátky, podáváme s restovanou rýží v hlubším talíři posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo