Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi asijskou kuchyni a stir fry? Pikantní restovaná rýže s tuňákem podle Romana Pauluse vás přenese přímo do srdce Asie.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 394 kJ / 1 050 kcal
Bílkoviny
45,20 g
Tuky
19,30 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
5,00 g
Sacharidy
171,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce vyšleháme, lehce osolíme, vlijeme do rozehřáté wok pánve s olejem a restujeme. Vejce by měla mít konzistenci mezi omeletou a míchanými vejci. Hotová vejce přendáme do misky.
02.Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme česnek nakrájený najemno a mrkev a papriku na nudličky. Přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a cibuli najemno, přilijeme rybí a sójovou omáčku a promícháme. Vmícháme uvařenou jasmínovou rýži, vrátíme zpět hotová vejce a přidáme větší část lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka.
Do tohoto pokrmu můžete zpracovat i zbylou rýži z předešlého dne.
03.Tuňáka lehce zakápneme olejem, z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v sezamu a grilujeme v rozpáleném grilu ze všech stran. Ideální příprava je rare nebo medium rare.
Nevíte, co znamená rare? Podívejte se do Kulinářské akademie Lidlu.
04.Grilovaného tuňáka nakrájíme na plátky, podáváme s restovanou rýží v hlubším talíři posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT